The law of attraction

Alles wat je doet, heeft een bepaald effect op je omgeving. De manier waarop je je kleedt, gedraagt, loopt of praat kan een bepaalde mate van aantrekkingskracht hebben op anderen. Of juist weerstand oproepen. Door je bewust te zijn van hoe je overkomt, plaats je jezelf in een bepaalde positie. Daarmee stel je vast welke waarden jij belangrijk vindt. Ook maak je het zo mogelijk om juist datgene aan te trekken waar jouw focus op ligt.

Wanneer je als ondernemer op een bepaalde manier te werk gaat, zal dat logischerwijs gevolg hebben op de uitstraling van je organisatie. Door een juiste positie aan te nemen, trek je klanten aan die bij jouw bedrijf of strategie passen. De profilering van je bedrijf mag daarbij zeker ambitieus zijn, maar moet vooral oprecht zijn. Alleen wanneer je doet wat je ambieert, zal je deze ambitie immers naar klanten kunnen uitdragen.

Wanneer je je echt wil onderscheiden van de massa, moet je het echter aandurven om een barrière over te gaan. Met een alternatieve aanpak zal je namelijk eerder opvallen bij klanten met hetzelfde gedachtengoed. Klanten die niet per se de veilige weg kiezen, maar op jouw expertise vertrouwen. En zo een bijdrage kunnen leveren aan het bereiken van de doelen die voor jullie beiden belangrijk zijn.