Simplify to amplify

Versterking door eenvoud werkt vaak tweeledig. Aan de ene kant leidt vereenvoudiging van een merk tot een sterkere bedrijfsstrategie. Anderzijds kan een eenvoudige strategie resulteren in een sterker merk. Idealiter behoudt een merk haar eenvoud op alle vlakken, maar dat is een lastige taak. Wanneer maak je écht gebruik van eenvoud als versterking?

Doordrenkt met de Simplify to amplify gedachte is het Zweedse Happy Socks. Deze kleurrijke organisatie ontstond al in 2008 dankzij de vrolijke visie van twee vrienden om ‘van iets alledaags een kleurrijk staaltje design te maken’. Deze organisatie probeert niet in elke vraag te voorzien, maar is voorloper in een grootschalige productcategorie. Het herkenbare ontwerp van de sokken en inmiddels ook ondergoed geeft vorm aan de speelse identiteit van het merk. Geboren uit een duidelijke visie en focus.

Kwaliteit staat hier niet alleen voor het product, maar ook voor het feit dat alle aspecten van de bedrijfsstrategie naadloos op elkaar zijn afgestemd. Een complexe structuur om goed te ontwikkelen en nog moeilijker om vast te houden. Maar het lijkt de enige manier om op lange termijn een scherpe visie vast te houden en een eenduidige impressie te geven van een merk.