Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid

Het vieren van de toegankelijkheid

Begin 2016 stemde de Tweede Kamer vóór een wettelijke toegankelijkheidsnorm voor openbare gebouwen. De onderneming Ongehinderd ontwikkelde daarom het ‘Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid’. Daarmee werd de mate van toegankelijkheid van openbare locaties inzichtelijker voor mensen met een beperking. Het vieren van toegankelijkheid staat daardoor centraal.

U–Bahn Studio Nederlands Keurmerk Voor Toegankelijkheid Logo

Vanuit ons vooronderzoek werkten we het ontwerptraject uit. Daarmee kwamen we tot een zo effectief mogelijke oplossing voor de eigenlijke vraagstelling van de opdrachtgever: het benadrukken van het belang van toegankelijkheid. Dankzij deze aanpak hebben we een relevante en geslaagde bijdrage kunnen leveren aan het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid.

U–Bahn Studio Nederlands Keurmerk Voor Toegankelijkheid Rolstoel Symbolen
U–Bahn Studio Nederlands Keurmerk Voor Toegankelijkheid Parkeren Voor Gehandicapte
U–Bahn Studio Nederlands Keurmerk Voor Toegankelijkheid Iconen

Een keurmerk met een positief accent voor iedere beperking

Om iedereen bij het Keurmerk voor Toegankelijkheid te betrekken, ontwikkelden we iconen met een positief accent voor iedere beperking – visueel, auditief, mentaal of motorisch –  en voor mensen met een hulphond. Het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid biedt daarmee een optimistische kijk op het stapsgewijs toegankelijk maken van openbare ruimtes; vier de toegankelijkheid.

U–Bahn Studio Nederlands Keurmerk Voor Toegankelijkheid Flyer
U–Bahn Studio Nederlands Keurmerk Voor Toegankelijkheid Nos Article
U–Bahn Studio Nederlands Keurmerk Voor Toegankelijkheid Website