Branding mit Bällen

Branding; wat is dat nou eigenlijk? Online is er al genoeg informatie te vinden om deze vraag te beantwoorden. Zo vind je:

  • Merkstrategie vergroot de herkenbaarheid.
  • Klanten zijn loyaal aan een sterk merk.
  • De bedrijfswaarde neemt toe.
  • Marketing heeft een duidelijk gedefinieerd vertrekpunt.
  • Merkidentiteit creëert eendracht bij personeel.
  • De bedrijfsvisie wordt communiceerbaar.
  • Het merk wordt betrouwbaarder.
  • Een goede profilering trekt talent aan.
  • Et cetera, et cetera…

Uiteraard hebben we hier niks op aan te “merken”. Waarom schrijven we dit dan? Om te delen wat volgens ons verrücktes branding is. Het is in ieder geval niet een tweetal A4-tjes. Op de ene wat uitleg over “ja we hebben de vraag gehoord” en op de tweede pagina een aantal concepten.

Ben niet bang om een {statement} te maken

Volgens ons is het niet keurig en betoogt het niet per se het braafste jongetje van de klas. Dan krijg je het zoveelste bedrijf dat … aanbiedt. Met de profilering wil je jezelf juist onderscheiden! Geen generiek design maar iets bijzonders dat past bij jouw ambitie. Ben dus niet bang om een statement te maken. Of het perfect is of niet; mensen zullen zich eraan verbinden.

Dit doe je door eerst het (re–) branding traject uit te stippelen. Niet te snel door naar tekstuele en grafische uitingen. Eerst snappen ‘warum?’, ‘was?’, ‘wie?’ und ‘wo?’. Sla je dit over dan krijg je een neutrale merkidentiteit die geen kleur of karakter toevoegt aan de grijze massa. De totale bedrijfspresentatie wordt dan of iets je smaak is, of niet…

Branding zorgt voor {conversatie} en {matchmaking}.

Door de ogen van U–Bahn Studio moet branding zorgen voor conversatie en matchmaking. De externe communicatie trekt dan opdrachten aan die bij het bedrijf passen; opdrachten van bedrijven die zich kunnen scharen achter het gedachtegoed. Het werkplezier gaat hierdoor vooruit en de prestaties worden beter.

Hoe pak je dit aan? Niet door perfect te zijn zoals de rest, maar met ballen en uiteraard met visie en ambitie. Kortom, het begint bij trots zijn op wat je doet en dit te durven communiceren. Daarna volgt de tekstuele en grafische vormgeving.

Wat is jouw visie op je sector; jij bent vast niet het braafste jongetje van de klas?