Amsterdammers, maak je stad!

Innovatieve content door stadsmakers

In 2016 en 2017 is Amsterdam benoemd tot meest innovatieve stad van Europa. De gemeente Amsterdam initieerde met Pakhuis de Zwijger, de Waag Society en Kennisland het ontwikkeltraject ‘Amsterdammers, maak je stad!’. Burgerinitiatieven en ondernemingen worden hiermee effectief geaccelereerd. Wij ontwikkelde de toolkit, een mobiele studio en diverse props om het traject samen met de Stadsmakers in beeld te brengen.

Samen innovatie versterken

De user generated content konden we effectief verwerken voor een representatief resultaat. Zo brachten we de verschillende initiatieven onder de aandacht bij beleidsmakers binnen de gemeente Amsterdam. De hechte samenwerking resulteerde in de essentie van het traject: samen innovatie versterken.

U–Bahn Studio Amsterdammers Maak Je Stad Toolkit Drukwerk
U–Bahn Studio Amsterdammers Maak Je Stad Content Maken
0
1
2

36 initiatieven, nu met een duidelijke {boodschap}

Het ontwikkeltraject heeft 36 dankbare initiatiefnemers geholpen om hun onderneming naar een hoger plan te tillen. De initiatieven zijn dankzij het ontwikkeltraject enorm gegroeid. Door dit project op grote schaal uit te voeren zijn we erin geslaagd om sociale innovatie in Amsterdam een enorme impuls te geven.

U–Bahn Studio Amsterdammers Maak Je Stad Studio
U–Bahn Studio Amsterdammers Maak Je Stad Studio
U–Bahn Studio Amsterdammers Maak Je Stad Studio

36

Initiatieven hebben deelgenomen aan Amsterdammers, maak je stad!

432

Unieke videos zijn er aangeleverd door de deelnemende initiatieven.

60

Stuks content zijn er in totaal opgeleverd.

4

In 4 draaidagen is het hele ontwikkeltraject vastgelegd.